Ζούμε στιγμές απείρου κάλλους εδώ στην «πολιτισμένη» Δύση.

Διαβάστε και θαυμάστε την επινοητικότητα του καπιταλισμού:

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα πως προτίθεται να αποζημιώσει 100% τους επενδυτές που επιθυμούν να αποσυρθούν από επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ξεσηκώσει κύματα αγανάκτησης στην κοινή γνώμη της Γερμανίας διότι προτείνει στους συμμετέχοντες να πλουτίσουν στοιχηματίζοντας στον πρόωρο θάνατο άλλων.

Οι αποδόσεις του επενδυτικού χαρτοφυλακίου «Kompass Life 3» εξαρτώνται από το προσδόκιμο ζωής μίας ομάδας 500 ανωνύμων προσώπων, τα οποία προσφέρονται εθελοντικά στις ΗΠΑ. Όσο περισσότεροι θάνατοι επέρχονται το ταχύτερο, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα κέρδη των επενδυτών. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν οι θάνατοι του δείγματος προκύπτουν πολύ αργότερα από το προβλέψιμο, η τράπεζα «ενθυλακώνει» το στοίχημα.

Περίπου 10.000 επενδυτές, στην πλειονότητά τους μικροκαταθέτες, στη Γερμανία συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, που ξεκίνησε το 2007 και ήδη έχει έναν όγκο 200 εκατ. ευρώ.

Σε απάντηση της προσφυγής ενός επενδυτή, ο οποίος διαμαρτυρόταν διότι ενεγράφη χωρίς να γνωρίζει πραγματικά τους όρους της λειτουργίας του χαρτοφυλακίου, ο μεσολαβητής της γερμανικής ομοσπονδίας ιδιωτικών τραπεζών (BdB) παραδέχθηκε πως το χρηματοοικονομικό τούτο προϊόν «δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί συμβατό με τις αξίες μας, ιδίως σε όσους ισχύουν στον τομέα της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» τόνιζε σε άρθρο του στις αρχές Φεβρουαρίου το περιοδικό Spiegel.

Δημοσιεύθηκε στο enikos.gr

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s