Σε ταπείνωση και νηστεία καλεί η Προεδρία του Κονγκό!

Posted: 29 Ιουνίου, 2010 in Νοητικό σύμπαν - Επιλογές από την μπλογκόσφαιρα, Πολιτική και Θρησκεία

Αν δεν ήταν τραγικό, θα ήταν ανέκδοτο. Με αφορμή την 50η επέτειο από την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό -δείτε στον σύνδεσμο την κατάσταση της χώρας – η σύζυγος του προέδρου απευθύνει έκκληση στους πολίτες να νηστέψουν, να μετανοήσουν και να ταπεινωθούν. Άμοιρη Αφρική…

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ

δια της νηστείας, της ταπεινώσεως, της μετανοίας και της εξομολογήσεως. Κογκολέζοι και Κογκολέζες, Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, Λαέ του Θεού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό, Σας χαιρετούμε όλους στοργικά στο Όνομα του παντοδυνάμου και ενδόξου Θεού και επουρανίου Πατέρα μας!

Με την τριπλή ιδιότητά μας, ως πνευματικής κόρης των Λειτουργών του Θεού της χώρας μας, ως Μητέρας του Έθνους και Πρώτης Κυρίας της Λαϊ κης Δημοκρατίας του Κογκό.

Στο περιθώριο του εορτασμού που σημειώνει την Ανεξαρτησία της χώρας, της αγαπημένης και ωραίας χώρας μας, ανεξαρτησία η οποία αποκτήθηκε μέσα στην οδύνη, παρά τις θαυμαστές και πολυάριθμες υποσχέσεις του Θεού εκπεφρασμένες ευστόχως στον εθνικό μας ύμνο, πρέπει να ομολογήσουμε ελευθέρως και με θάρρος ότι κατά την διάρκεια των πενήντα ετών που πρόκειται να συμπληρώσουμε:

– Όλοι μας παραμελήσαμε την προς αλλήλους αγάπη.

– Όλοι μας λησμονήσαμε να προστατεύσουμε την πατρίδα και να διατηρήσουμε το κοινό αγαθό που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας.

– Όλοι μας αποστραφήκαμε τον Αιώνιο Δημιουργό αυτής της ωραίας και πλούσιας χώρας.

– Όλοι μας τυφλωθήκαμε από τον εγωισμό, τον φυλετισμό, το μίσος, την μνησικακία, την εκδίκηση, την βία, τους αποσχιστικούς και στασιαστικούς πολέμους, την επισιτιστική κρίση, την φτώχεια και τις άλλες αθλιότητες. Κατά συνέπεια, παρακαλούμε τους ποιμένας όλων των θρησκευτικών ομολογιών να δώσουν εντολή στο ποίμνιό τους να μας συνοδεύσει σ’αυτή την πνευματική μάχη:

Νηστεύοντες επί τριήμερο – από το Σάββατο 26 Ιουνίου ως την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010.

– μέσα στην πνευματική διακριτικότητα των τέκνων του Θεού. μέσα στην συνέχεια των συνηθισμένων ενασχολήσεών μας. Εξομολογούμενος ο ένας στον άλλον τα αμαρτήματα μας, ενώπιον του Θεού και ενώπιον των ανθρώπων.

– Πριν συγκεντρωθούμε για να κλείσουμε αυτήν την πνευματική μάχη:

– στο μεγάλο στάδιο της πόλεώς μας η του χωριού μας. από την 15.00 ώρα ως την 18.00. Έτσι θα αγωνισθούμε πνευματικά και σύμφωνα με τις ακόλουθες Ιερές Γραφές τις οποίες παραθέτουμε:

-Η Αγία Γραφή, όπως εκφράζεται στο 2ο. βιβλίο των Παραλειπομένων 7,14, με τους εξής όρους: “και εάν εντραπή ο λαός μου, εφ’ ους το όνομά μου επικέκληται επ’ αυτούς, και προσεύξωνται και ζητήσωσι το πρόσωπόν μου και αποστρέψωσιν από των οδών αυτών των πονηρών και εγώ εισακούσομαι εκ του ουρανού και ίλεως έσομαι ταις αμαρτίαις αυτών και ιάσομαι την γην αυτών”.

-Το ιερό Κοράνιο, 4,16 εκφράζεται ως εξής: “Αυτοί που μετανοούν, διορθώνονται, προσκολλώνται στερεά στον Θεό και του ομολογούν πίστη αποκλειστική, αυτοί θα είναι μαζί με τους πιστούς.

Και ο Θεός θα δώσει στους πιστούς μια τεράστια ανταπόδοση”.

Ο Θεός ας ευλογεί την Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό και τον λαό της. Σας ευχαριστούμε.

Το βρήκα στο θρησκευτικό ιστολόγιο «Πνευματικό» – pneymatico.wordpress.com

Advertisement
Σχόλια
  1. Ο/Η πρκλς λέει:

    Ε, ρε, γλέντια, έτσι και το πληροφορηθεί η κυρία Παπανδρέου… και υιοθετήσει την ιδέα…

  2. Ο/Η ithaca12830 λέει:

    Περίκαλλε, άμα δω και την Άντα να μας προτρέπει σε προσευχή και νηστεία θα έχω «κλείσει». 😛

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s