… η πιο αγαπημένη μου γεύση σοκολάτας είναι η gianduia, o Γιάννης ο τεμπέλης.
Το κακό είναι ότι για να απολαύσουμε gianduia από τα χεράκια μας μόνο τεμπέληδες δεν πρέπει να είμαστε αφού η προετοιμασία αυτής της ανεπανάληπτης σοκολατένιας απόλαυσης απαιτεί αρκετό χρόνο και κόπο.
Αν και είναι ακόμα κρύος ο καιρός, η άνοιξη βρίσκεται καθ’ οδόν. Την υποδεχόμαστε με μια ωραιότατη συνταγή για παγωτό – gianduia φυσικά.
Κατά την παρασκευή συνιστάται η ακρόαση του:
Πες μου πως σου έβαλα ιδέες στα γενέθλιά μου… 🙂
Κράτα και την παρακάτω συνταγή, για το κομμάτι της πραλίνας, και γενικότερα. Είναι η πιο αξιόπιστη. Περισσότερες λεπτομέρειες για την τέχνη της πραλίνας… όταν τη βελτιώσω! 🙂
http://santie-athina.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html
Κύριε Κουσουράτε, κατόπιν ενδελεχούς μελέτης διαπιστώνω πως η προτεινόμενη συνταγή είναι εξαιρετικά δύσκολη για τις ζαχαροπλαστικές μου δεξιότητες. Όταν τη βελτιώσετε, μετά χαράς, θα την κρίνω.