Συζητούσα σήμερα αυτό το γεγονός , δλδ το νόμο που τίθεται σε ισχύ από 1/1/2011 στην Ουγγαρία για να φιμώσει κάθε αντιπολιτευτική φωνή και ειπώθηκε το εξής σοφό: «Οι χώρες του (πρώην) ανατολικού μπλοκ έχουν ξεχάσει τι σημαίνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Πράγματι, από την Πολωνία που απαγόρεψε τα κομμουνιστικά σύμβολα και έβαλε την αμερικανική πυραυλική ασπίδα στο έδαφός της, μέχρι τη, χώρα – μέλος της Ε.Ε., Ουγγαρία, όπου η κυβέρνηση συγκεντρώνει υπερεξουσίες, οι άνθρωποι μοιάζουν να μην έχουν συνέλθει από το σοκ της κατάρρευσης του υπαρκτού ακατανόμαστου. Τα υπερσυντηρητικά ανακλαστικά τους μόνο ιδεολογικό μούδιασμα, παθητικότητα και άγνοια μαρτυρούν. Ειλικρινά, δεν περιμενω καμία προοδευτική πρωτοβουλία από αυτούς τους λαούς που δείχνουν να έπεσαν σε κώμα το ’45 και επανήλθαν το ’90 σε έναν κόσμο που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς που δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Το βλέμμα μου είναι στραμμένο με προσμονή στις post καπιταλιστικές ευρωπαϊκές χώρες που θερμαίνονται από τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και των εργαζομένων τους. Ποιος ξέρει, ίσως ο Μarx δικαιωθεί σε αυτόν τον αιώνα…

Η φωτογραφία που πλαισιώνει το σημερινό κείμενο είναι από τα χθεσινά λευκά πρωτοσέλιδα των ουγγρικών εφημερίδων. Βλέπεται με μουσική επένδυση το απολύτως σχετικό:

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s