Την επιστολή έλαβα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αξίζει να διαβαστεί:

Κανείς δεν πρέπει να παραλάβει αυτήν την περίφημη ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ . Σε κάθε κίνημα αντίδρασης πρέπει να είμαστε όλοι συνειδητοί συμπαραστάτες.
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
GENERAL CONSUMERS’ FEDERATION OF GREECE

Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 – Αθήνα 10432 όρ. 5ος
τηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976

Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka – http://www.inka.gr
40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10

Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :

1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.
Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη».

Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» – λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές) και βέβαια οι χάκερς.
Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. φυτίλια συννεφάκια.

2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.
Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη – καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή . η υγεία του κλπ.
Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.

Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.
Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.
ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα

Δείτε επίσης
Οργουελιανή κοινωνία σχεδιάζει η κυβέρνηση

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η prkls λέει:

  Είναι σοβαρό θέμα και καιρός ήταν να ασχοληθεί κάποιος στα σοβαρά, γιατί μέχρι τώρα το ‘χουν πιάσει μονότερμα οι παπαδαριοί κι είναι κρίμα…
  🙂

  • Ο/Η ithaca12830 λέει:

   Περίκαλλε, πρόσθεσα ένα πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς». Δείχνει ότι αν και είναι αρκετοί αυτοί που, βάσιμα, ανησυχούν για την κάρτα, οι φωνές που ακούγονται έχουν να κάνουν μόνο με το… 666. Είναι κι αυτή μια μέθοδος απαξίωσης…

 2. Ο/Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ λέει:

  ΙΝΚΑ,
  Χαιρετίζω την απόφασή σας να συστήσετε στους καταναλωτές να μη δεχτούν την «κάρτα του πολίτη». Για όποιον δεν έχει «κομματικές» ή άλλες παρωπίδες και είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, είναι επόμενο να αρνείται να υποκύψει στην καλοστημένη παγίδα αυτής της κάρτας που θα αποτελέσει την «ηλεκτρονική» φακέλωσή του και τη στέρηση του κατοχυρωμένου, συνταγματικά, δικαιώματός του της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ και ΑΠΟΦΑΣΗΣ πάνω σε ο,τιδήποτε αφορά τη ζωή του. Ο ισχυρισμός που προβάλλεται «κατά κόρον» για να πεισθεί ο πολίτης να αποδεχτεί Ο ΙΔΙΟΣ την ηλεκτρονική σκλαβιά που του ετοιμάζουν, ότι δηλαδή, αυτό γίνεται «για το καλό του», είναι από την αρχή ως το τέλος, «εκ του πονηρού».
  Παρακαλώ, γνωστοποιείστε, μέσω της ιστοσελίδας σας αν θα συμμετάσχετε «στην ηλεκτρονική διαβούλευση» για το συγκεκριμένο θέμα ή θα προγραμματίσετε κάποιες κινητοποιήσεις.
  Περιμένουμε αντιδράσεις συντονισμένες για να υπάρχει μαζικότητα και αποφασιστικότητα.
  Τέλος, σας ζητή συγνώμη που σας κούρασα, αλλά άποψή μου είναι «να διαμαρτυρηθούμε μαζικά», δηλαδή αυτός ο κοινός στόχος της ματαίωσης της έκδοσης της συγκεκριμένης κάρτας, να ενώσει όλους όσοι τον υιοθετούμε -ανεξαρτήτως λόγων – προκειμένου να δοθεί ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ και να μην πέσουμε στην παγίδα του «διαίρει και βασίλευε» στην οποία και βασίζονται (και επιδιώκουν) ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.
  Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή και τη φιλοξενία,
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ.

  • Ο/Η ithaca12830 λέει:

   Kαλώς ήρθες Κατερίνα. Τις μέρες που μεσολάβησαν από το μήνυμά σου «βγήκε» η εξής είδηση (αντιγράφω από το tvxs):
   «Η νέα κάρτα, σε σχήμα πιστωτικής, δεν θα έχει barcode και δεν θα περιλαμβάνει άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ, μετά και τις σοβαρές επιφυλάξεις της Εκκλησίας και πολλών φορέων, ενώ η ηλεκτρονική συναλλαγή με υπηρεσίες του Δημοσίου είναι προαιρετική και θα γίνεται μόνο με τη συναίνεση του πολίτη».
   Φαίνεται ότι η κυβέρνηση υπαναχωρεί ως προς τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μολονότι, όπως διαβάζω πιο κάτω, ο πολίτης θα δύναται να έχει πρόσβαση στον ιατρικό του φάκελλο (εφόσον συναινεί να είναι προσβάσιμα τα στοιχεία;).
   Προσωπικά, δεν προτίθεμαι να λάβω μέρος στη δημόσια διαβούλευση – δεν πιστεύω στη δημόσια διαβούλευση, όπως αυτή γίνεται. Δεν πρόκειται να παραλάβω την κάρτα, και το ίδιο θεωρώ πως θα πράξουν πολλοί, πάρα πολλοί, πολίτες. Τι πιο μαζικό απ’ την επί του πρακτέου αγνόηση της κάρτας;
   Αν υπάρχει σχεδιασμός για κάποια άλλη δράση, σε παρακαλώ να μου την γνωστοποιήσεις! Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s