Το μυστικό της ζωγραφιάς του Θεού

Posted: Ιουλίου 3, 2010 in @press - Επιλογές απ' τον Τύπο, Ιστορίες μυστηρίου
Ετικέτες: , ,

Αναδημοσίευση από Τα Νέα

Την ανατομία του εγκεφάλου ζωγράφισε ο Μιχαήλ Αγγελος στην οροφή της Καπέλα Σιξτίνα. Εδώ και 500 χρόνια, κανείς δεν είχε δει το σχέδιο του μεγάλου ζωγράφου που κρύβεται στον λαιμό του Θεού σε ένα σημείο της διάσημης σύνθεσης που βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Βατικανού.

Δύο καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς το εντόπισαν και το περιέγραψαν σε εργασία τους που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Νeurosurgery».

Ο Μιχαήλ Αγγελος έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για την ανατομία και εξέταζε συχνά πτώματα σχεδιάζοντας το εσωτερικό των οργάνων. Ελάχιστα από τα σκίτσα του διασώζονται.

Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει και στο παρελθόν σχέδια οργάνων κρυμμένα στην Καπέλα Σιξτίνα, ανάμεσα στις σκηνές από το Βιβλίο της Γένεσης. Το 1990 δημοσιεύθηκε επιστημονική εργασία για το σκίτσο του ανθρώπινου εγκεφάλου στη Δημιουργία του Αδάμ. Το 2000, άλλος γιατρός εντόπισε ένα νεφρό σε άλλο σημείο της οροφής.

Αυτήν τη φορά, ο εγκέφαλος, πλήρης, με τους κροταφικούς λοβούς και το εγκεφαλικό στέλεχος βρέθηκε στη σκηνή του «διαχωρισμού του φωτός από το σκότος».

Η ζωγραφιά του Θεού διαφέρει από άλλες στην οροφή, τόσο στον φωτισμό της όσο και στη γενειάδα του, πράγμα που οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο Μιχαήλ Αγγελος το έκανε επίτηδες για να στρέψει την προσοχή στον εγκέφαλο.

Παρόλα τα στοιχεία που παραθέτουν οι επιστήμονες, οι απόψεις των ιστορικών τέχνης, που ρώτησαν οι
«Νew Υork Τime», διχάζονται ως προς την ορθότητα της «ανακάλυψης». Ολοι συμφωνούν πάντως, ότι η Καπέλα Σιξτίνα έχει κι άλλα κρυμμένα μυστικά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s