Έχει να φάει από το 1940!

Posted: 29 Απριλίου, 2010 in @press - Επιλογές απ' τον Τύπο, Ιστορίες μυστηρίου

Ένα υπόδειγμα ανθρώπου εν καιρώ οικονομικής κρίσης. Είχα διαβάσει γι’ αυτόν πριν από 4 -5 χρόνια και είχα εντυπωσιαστεί. Ε… ζει ακόμα! Τώρα μάλιστα τον εξετάζουν ειδικοί των ενόπλων δυνάμεων.

Έχει να φάει και να πιει από το 1940. Ετσι τουλάχιστον υποστηρίζει ένας 82χρονος Ινδός Πραχλάντ που συμπληρώνει ότι αυτό που τον κρατά στη ζωή είναι μια γυναικεία θεότητα που τον «ταϊζει» ελιξήριο μέσω μιας οπής που έχει στον ουρανίσκο.

Έχει να φάει και να πιει από το 1940. Και είναι ακόμη ζωντανός. Λόγος για τον 82χρονο Ινδό Πραχλάντ Τζανί ο οποίος υποστηρίζει πως δεν έχει βάλει τίποτα στο στόμα του τα τελευταία 70 χρόνια. Όταν τον ρωτούν πως επιβιώνει, ο ίδιος απαντά με «πνευματική δύναμη» («spiritual life-force»).

Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως τον κρατά στη ζωή μια γυναικεία θεότητα η οποία τον τροφοδοτεί με «ελιξίριο» μέσω μιας οπής που έχει στον ουρανίσκο του. Η περίπτωση του Πραχλάντ, αφού πρώτα δίχασε τις τοπικές κοινότητες της Ινδίας (με άλλους να τον θεωρούν «κινητό θαύμα» και άλλους τον «τρελό του χωριού»), πλέον τώρα απασχολεί και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας οι επιστήμονες των οποίων τον εξετάζουν σε κλινική του κρατιδίου Γκουτζαράτ. Στόχος τους είναι να βρουν το «μυστικό» του (εάν βέβαια υπάρχει κάτι τέτοιο) και εν συνεχεία, να το μεταβιβάσουν τόσο στους στρατιώτες όσο και στους απλούς πολίτες.

«Εάν όσα ισχυρίζεται, επαληθευθούν, θα φέρουν σημαντικές εξελίξεις στον χώρο της ιατρικής επιστήμης, θα μπορούμε να εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους ώστε να επιβιώνουν σε ακραίες, αντίξοες συνθήκες», σημειώνει χαρακτηριστικά o Δόκτωρ Ιλαβαζχάγκαν, διευθυντής του Ινστιτούτου Φυσιολογίας και Συγγενών Επιστημών των ινδικών ενόπλων δυνάμεων.

Η πλάκα είναι πως ο Πραχλάντ υποστηρίζει μέχρι στιγμής επάξια το «μύθο» του. Τις έξι ημέρες που βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο δεν έχει φάει ούτε έχει πιει τίποτα αλλά παραμένει ακμαίος και υγιής. Οι ιατροί θα περιμένουν άλλες 15 ημέρες προκειμένου να καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Σημειώνεται πως οι περισσότεροι άνθρωποι δε μπορούν να ζήσουν χωρίς φαγητό για περισσότερες από 50 ημέρες ενώ η μεγαλύτερη απεργία πείνας που έχει καταγραφεί στα χρονικά είχε διάρκεια 74 ημερών.

ΣΚΑΦ.

Έθνος

Aπίστευτες πληροφορίες για τα αποτελέσματα των test που έχουν γίνει στον γηραιό Ινδό θα βρείτε στον Ahmedabad Mirror

Advertisement
Σχόλια
  1. Nαι, τώρα εγώ σκέφτομαι ποιες θα είναι οι συνέπειες, στην περίπτωση που βρουν πως, πράγματι, ο άνθρωπος μεμια εγχειρισούλα τόση δα, μπορεί να ζει χωρίς να τρώει τίποτε.

    Σε εποχές οικονομικής κρίσης, το σύγχρονο αυτό θαύμα της ιατρικής, θα διαδοθεί από στόμα σε στόμα σαν πυρκαγιά. Μια εγχειρισούλα σου λένε θα κάνεις και θα εξοικονομήσεις τόσες χιλιάδες ευρώπουλα σε χρήμα (ώστε να χρειάζεσαι ακόμα μικρότερο μισθό), τόσα χρόνια από τη ζωή σου (ώστε να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στη δουλειά), λεπτός (όπως θέλουν τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς) και υγιής (ώστε να μην ξοδεύεις τα ασφαλιστικά ταμεία) και, αφού θα έχεις ελαχιστοποιήσει τις καύσεις, θα ζεις και περισσότερο (άρα θα παίρνεις αργότερα σύνταξη).

    Το τραγικό της ιστορίας ποιο είναι; Πως ο κόσμος θα πληρώνει για να του κάνουν αυτήν την εγχείριση!

  2. Ο/Η ithaca12830 λέει:

    Βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο, αγαπητέ! Εάν δε χρειάζεται να τρως, τότε έχεις τη δυνατότητα να εργάζεσαι λιγότερο για να κερδίζεις τα προς το ζην. Καθώς έχεις ελαχιστοποιήσει τα έξοδά σου, ασχολείσαι με δραστηριότητες που σου αρέσουν έχοντας νοητικές λειτουργίες νέου ανθρώπου και δεν σε απασχολεί καθόλου η σύνταξη. Έπειτα, ως υγιής δεν έχεις ανάγκη ακριβών θεραπειών και φαρμάκων, οπότε τα έξοδά σου μειώνονται ακόμη περισσότερο- ταυτόχρονα τα ασφαλιστικά ταμεία εξυγιαίνονται, σε βάθος χρόνου, και οι ασφαλιστές γίνονται κλέφτες.

    Αν δεν ήθελαν να εφαρμόσουν τα ευρήματα σε στρατιώτες και αστροναύτες θα έλεγα ότι φαντάζει σαν δρόμος προς την ευτοπία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s