Εξωγήινοι με ανθρώπινα ελαττώματα

Posted: 25 Ιανουαρίου, 2010 in @press - Επιλογές απ' τον Τύπο, Ιστορίες μυστηρίου
Ετικέτες: , ,

Τι χαρακτήρα θα μπορούσαν να έχουν οι εξωγήινοι που ίσως επισκεφτούν κάποτε τον μικρό μας πλανήτη; «Παλιοχαρακτήρα» λέει κοντολογίς ο Simon ­Conway Morris, καθηγητής εξελικτικής παλεοβιολογίας στο έγκριτο πανεπιστήμιο Cambridge.

Οι κυβερνήσεις πρέπει να προετοιμάζονται για τα χειρότερα, ότε και αν οι εξωγήινοι αποφασίσουν να ταξιδέψουν ως τη Γη μας. Και αυτό διότι είναι πολύ πιθανόν να έχουν ανθρώπινα ελαττώματα, να είναι πλεονέκτες, βίαιοι και να επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές. Ακόμα κι αν φτάσουν ειρηνικά στη γαλάζια μας σφαίρα, τα κίνητρά τους μπορεί να μην μας αρέσουν καθόλου. Πιθανώς να ψάχνουν ένα νέο πλανήτη να αποικίσουν ή να θέλουν μέταλλα και καύσιμα.

Αυτοί οι εξωγήινοι, που ελάχιστα μοιάζουν με τον Ε.Τ. και πολύ περισσότερο προσομοιάζουν στους… σαδιστές του Mars Attacks, θα αναλυθούν σε διημερίδα που ξεκινά αύριο στη Βασιλική Εταιρεία, στο Λονδίνο. Θέμα της η ζωή σε άλλους πλανήτες και οι συνέπειές της στην κοινωνία.

Με βάση το δόγμα «όπου υπάρχει νερό, υπάρχει και ζωή», πιθανότητες ζωής υπάρχουν στη Σελήνη και τον Άρη αφού ανιχνεύτηκε πάγος. Εκτός του ηλιακού μας συστήματος, οι αστρονόμοι έχουν βρει πλέον των 400 πλανητών χωρίς ακραίες θερμοκρασίες όπου θα μπορούσε να υπάρχει νερό.

Ο Conway Morris θα υποστηρίξει ότι η εξωγήινη ζωή είναι πιθανότερο να διαμορφωθεί σε πλανήτες που μοιάζουν με τον δικό μας, δηλαδή σε οργανισμούς που είναι δημιουργημένοι από τα ίδια βιοχημικά συστατικά και έχουν ακολουθήσει παρεμφερή εξελικτική πορεία.

Αύριο, στην ίδια εκδήλωση, θα μιλήσει και ο Albert Harrison, καθηγητής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της California, Davis, ο οποίος θα αμφισβητήσει την καταλληλότητα των σημάτων που εκπέμπονται αναζητώντας απάντηση από εξωγήινες μορφές ζωής.

Κάποια μηνύματα είναι σοβαρά αλλά στα μηνύματα περιλαμβάνονται επίσης ερωτικά γράμματα και διαφημίσεις. «Τι θα σκεφτόμαστε εμείς αν το πρώτο μήνυμα που λαμβάναμε από έναν εξωγήινο πολιτισμό ήταν διαφήμιση ενός σνακ» διερωτάται.

O Αlbert Harrison λέει ότι μπορούμε να εντοπίσουμε που εξελίχτηκε ζωή με νοημοσύνη αν βρούμε στην ατμόσφαιρα εξωγήινα μικρόβια σε μετεωρίτες και δείγματα εδάφους.

Την ερχόμενη άνοιξη οι επιστήμονες θα συζητήσουν εάν πρέπει να προσπαθήσουμε ενεργά να έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους εκπέμποντας σήματα σε ηλιακά συστήματα που ενδέχεται να φιλοξενούν ζωή.

Το ρεπορτάζ δημοσιεύεται στον σημερινό Guardian

Σχετικό ρεπορτάζ στα «Νέα»

Διαβάστε επίσης

Τέλος εποχής για τα UFO

Σχόλια
  1. […] βρετανική υπηρεσία έκλεισε πριν από λίγο καιρό, οι συσκέψεις για τους εξωγήινους εντείνονται και το υπουργείο Άμυνας δίνει στη […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s