Ο πολιτικός όρκος αποκλείεται συνταγματικώς;

Posted: Οκτώβριος 14, 2009 in Ανθρώπινα δικαιώματα, Νοητικό σύμπαν - Επιλογές από την μπλογκόσφαιρα, Πολιτική και Θρησκεία

Αντιγράφω από το tvxs:

Εχθές, με επιστολή στον προσωρινό Πρόεδρο της Βουλής που έστειλε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, γνωστοποίησε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να δώσουν πολιτικό όρκο κατά την ορκωμοσία στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, το κείμενο του όρκου ήταν: «Ορκίζομαι στην τιμή και την συνείδησή μου να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

«Η ορκωμοσία των βουλευτών και ο όρκος ο οποίος δίδεται, καθορίζεται με ρητή διάταξη του Συντάγματος και συγκεκριμένα το άρθρο 59. Δεν τίθεται θέμα πολιτικού όρκου», δήλωσε ο κ. Σιούφας σχετικά με την πρόθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ορκιστούν με πολιτικό όρκο.

«Ο σεβασμός του Συντάγματος είναι απόλυτος και από όλους. Με το Σύνταγμα της χώρας θα γίνει και σήμερα η ορκωμοσία των βουλευτών καθώς και η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου ορκωμοσίας», πρόσθεσε.

Το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στην αθεΐα! Για τη Βουλή των Ελλήνων είναι κατά κάποιο παράδοξο τρόπο πιο ισχυρός ο όρκος σε κάτι υπερφυσικό, «Το όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας», από τον όρκο στην τιμή και τη συνείδηση του ανθρώπου! Πώς να μιλήσουμε για διαχωρισμό Κράτους -Εκκλησίας όταν έχουμε ακόμη στο Σύνταγμα φράσεις πίστης και ουσιαστικά υποταγής στον κλήρο;

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η Αγησίας λέει:

  «1. Οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο: …»
  H πρώτη παράγραφος θεωρεί αυτονόητο ότι απευθύνεται σε χριστιανούς ορθόδοξους

  Η δεύτερη παράγραφος: «2. Αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος» κάνει τη μέγιστη παραχώριση να αποδεχθεί το υποχρεωτικό μάντρισμα των μη χριστιανών ορθοδόξων σε κάποιο άλλο θρησκευτικό μαντρί.

  Τα μη μαντρισμένα προβατάκια απλώς δεν είναι ανεκτά. Γι αυτό και μιλάνε για ανεξιθρησκεία, δηλαδή για ανοχή άλλων θρησκέιών. Και ως γνωστόν η αθεία ΔΕΝ είναι θρησκεία.

 2. Ο/Η ithaca12830 λέει:

  Έξω από τη Βουλή για ελεύθερη βοσκή; Χμ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s