Χάρισε στα κρυφά το εισιτήριό σου!

Posted: Αύγουστος 19, 2009 in Με πιάνουν οι ευαισθησίες μου, Νοητικό σύμπαν - Επιλογές από την μπλογκόσφαιρα

Δηλώνω ένοχη κι εγώ… Όσοι κυκλοφορούμε, ακόμη, με μέσα μαζικής μεταφοράς γνωρίζαμε – αλλά δεν το ομολογούσαμε – ότι μετά την προτελευταία αύξηση της τιμής των εισιτηρίων είχε αρχίσει να γεννιέται σιωπηρά ένα μικρό κίνημα μεταξύ των επιβατών. Κάθε εισιτήριο ίσχυε για 1,5 ώρα – ελάχιστες είναι οι διαδρομές που διαρκούν τόσο οπότε ήταν εξαρχής άδικη η καταβολή του σταθερού αντιτίμου.

Έτσι, πολλοί από εμάς, όταν φτάναμε στον προορισμό μας αφήναμε πάνω στο μηχάνημα ακύρωσης το ακόμη ισχύον εισιτήριό μας για να το βρει κάποιος άλλος επιβάτης και να μετακινηθεί δωρεάν.

Χωρίς φανφάρες και λόγια ήταν μια έκφραση απρόσωπης αλληλεγγύης… Δεν ήξερες και δεν θα μάθαινες ποτέ ποιος ήταν ο ευεργέτης σου. Ανταπέδιδες την καλή πράξη αφήνοντας το δικό σου εισιτήριο στο μηχάνημα ακύρωσης, στο κάθισμα ή πάνω στο παράθυρο.

Ε! Από χθες αυτά που ξέραμε μάς λένε τα ξεχάσουμε…

Μαθαίνω από το ιστολόγιο «Άνεργοι Δημοσιογράφοι» > ότι η Διοίκηση του μετρό στέλνει υπαλλήλους τους να μας συμμορφώσουν!

Δείτε τι προτείνουν στους υπαλλήλους τους

Αγαπητέ συνεπιβάτη και αγαπητή συνεπιβάτιδα δεν το βάζουμε κάτω!

Μετά τις 9 το βράδυ είναι εύκολα τα πράγματα, δεν γίνονται έλεγχοι. Πριν τις 9 τι κάνουμε; Απλώς, ενεχειρίζουμε το εισιτήριο στον πιο συμπαθητικό επιβάτη που βρίσκουμε μπροστά μας. Είναι μια ελάχιστη πράξη αλληλοβοήθειας και διαμαρτυρίας για την άθλια κατάσταση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Κι αυτό γιατί, ναι μεν, οι συνθήκες στο μετρό είναι μακράν καλύτερες συγκριτικά με τις συνθήκες σε λεωφορεία και τρόλλεϊ αλλά το εισιτήριο στοιχίζει το ίδιο και είναι κοινό για όλες τις αστικές συγκοινωνίες.

Επιβάτες όλων των αστικών συγκοινωνιών ενωθείτε! Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα εκτός από την απομόνωσή μας. 🙂

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s