Περικλής Κοροβέσης:«ΚΚΕ και ΣΥΝ έχουν πάρει χρήματα από Siemens και δεν αντέδρασαν»

Posted: Αύγουστος 18, 2009 in @press - Επιλογές απ' τον Τύπο, Νοητικό σύμπαν - Επιλογές από την μπλογκόσφαιρα, Πολιτική / Οικονομία
Ετικέτες: , ,

«Η υπόθεση Siemens είναι ένα δομικό σκάνδαλο του μαφιόζικου καπιταλισμού. Οι μεγάλες εταιρείες δίνουνε επισήμως μίζες». «Η δικαιοσύνη είναι μέρος του συστήματος. Είναι ο τρόπος που νομιμοποιούμε την αδικία» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά -στην ενότητα «συνεντεύξεις» του ιστοτόπου υπάρχει το ηχητικό αρχείο, το οποίο μπορείτε ν’ ακούσετε.

«Το μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα και το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ, ύστερα από τις πληροφορίες που έχουμε, την περίοδο της οικουμενικής Κυβέρνησης Τζανετάκη και αυτά τα δύο κόμματα, δεν έχουν αντιδράσει. Άρα λοιπόν πρόκειται για μία διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς είναι μέσα και η αριστερά» δήλωσε ευθαρσώς προκαλώντας τη μήνιν των αριστερών κομμάτων.

Αποσπάσματα της συνέντευξης, που σίγουρα θα συζητηθεί πολύ, καθώς και τις αντιδράσεις των δύο κομμάτων μεταδίδουν το tvxs και το news.in.gr

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η prkls λέει:

  🙂
  Το αποκλείω!!! Ειδικά τότε που ήταν η περίοδος της οικουμενικής κυβέρνησης, τέτοια πράγματα δεν γινόντουσαν!!!
  🙂

 2. Ο/Η Αγησίας λέει:

  Κι αυτός ψεύτης θα αποδειχθεί. Σαν το Χριστοφοράκο ένα πράμα.

 3. Ο/Η Rodia λέει:

  Ασε, είναι πολύ δύσκολο να βρίσκεται κανείς πλάι στη τσανάκα με το μέλι και να μην απλώσει το χέρι να γλείψει λιγουλάκι.. έστω, το αριστερό χέρι!
  Οι αριστεροί -όσοι αυτοαποκαλούνται έτσι, χωρίς να το αποδεικνύουν με πράξεις- είναι άνθρωποι και αυτοί, με όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες*.
  Το ξεπέρασμα του μέτρου της “ανθρωποσύνης” δεν έχει να κάνει με πολιτική κατεύθυνση: γνωρίζω λεγόμενο “δεξιό” που είναι εντελώς… αριστερόστροφος!

  *αυτή είναι η δικαιολογία που προβάλλεται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Επίσης, λέγεται ότι είναι σωστό να κλέβεις τα αφεντικά. Κάπου μπερδεύεται το πράγμα όμως, όταν υπάρχει δυσκολία να διακρίνεις τα “αφεντικά”.

  (επανάληψη σχολίου, συγγνώμη, αλλά κολλάει καλά και εδώ)

 4. Ο/Η Rodia λέει:

  συμπληρ. Αμα δέχεσαι πως έχεις αφεντικά, τοποθετείσαι αυτομάτως στη θέση του δούλου.

 5. Ο/Η ithaca12830 λέει:

  Χαίρε Περίκαλλε! Κι εγώ από τα σύννεφα έπεσα μόλις το διάβασα. 😛 Ήταν όλα τόσο… ειδυλλιακά εκείνο το μακρινό καλοκαίρι του ’89-’90 επί οικουμενικής. Ποιος το περίμενε….

  Αγησία,

  ο βίος του ενός ουδεμία σχέση έχει με την Πολιτεία του άλλου. Διότι εάν δεχτούμε ότι είναι αμφότεροι ψεύτες, ο μεν Χριστοφοράκος χαίρεται κάθε χρόνο τα αγαθά του συστήματος, ενώ ο δε Κοροβέσης είναι μάλλον εκ πεποιθήσεως εξωκυκλωματικός. Συναντώνται τα συστημικά άκρα στο ψέμα; :S

  Καλώς τη Ροδιά! 🙂 Λες να κάνει τις σχετικές καταγγελίες ο Κοροβέσης μόνο και μόνο επειδή ο ίδιος, ως πάμφτωχος βουλευτής (όπως και η νεαρά – έχει χρόνο να επανορθώσει – κ. Καϊλή) δεν είχε την ευκαιρία ν’ απλώσει το χέρι στην τσανάκα με το μέλι;

  Μήπως αυτό που μας χρειάζεται είναι μια πεφωτισμένη δεσποτεία;

  Δεν είμαι καθόλου βέβαιη ότι δεν ζω σε συνθήκες δουλείας όταν δεν αποδέχομαι την ύπαρξη αφεντικών.

 6. Ο/Η ithaca12830 λέει:

  Οι καταγγελίες στις οποίες δεν αντέδρασαν ο ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ περιλαμβάνονται σε άρθρο του Γ. Βότση:

  * Καμώνονταν όλοι ότι ξαφνιάστηκαν, όταν ξέσπασε κι εδώ από καραμπόλα -με τη σοβαρή και αποτελεσματική διερεύνηση του σκανδάλου στη Γερμανία. Χρονική αφετηρία και για τις εδώ ανακρίσεις είναι το 1995, αφού από τότε φέρονται να λειτουργούν τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας. Αλλά οι δραστηριότητες της «Ζίμενς» στη χώρα μας έχουν μια εξόχως ενδιαφέρουσα προϊστορία διάστικτη από σκανδαλωδώς χαριστικές πολιτικές ενέργειες. Η κορυφαία, το 1990: Η τότε «οικουμενική» κυβέρνηση του Ξεν. Ζολώτα απεφάσισε να ακυρώσει διεθνή διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, που έβαινε προς προκλητικά χαριστική κατακύρωση στη «Ζίμενς» σε σύμπραξη με την Intracom του Σωκ. Κόκκαλη και να προκηρύξει νέο. Και ξαφνικά παρενέβησαν από κοινού οι τρεις πολιτικοί ηγέτες (Αν. Παπανδρέου, Κων. Μητσοτάκης και Χαρ. Φλωράκης), ανέτρεψαν πραξικοπηματικά την κυβερνητική απόφαση και η κατακύρωση ολοκληρώθηκε -ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για τη συναινετική διαπλοκή και όσα έκτοτε ακολούθησαν. Ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη «μίζα» σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη Ν.Δ. και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε «Συνασπισμό». Ποια είναι η όλη αλήθεια, ο Θεός κι η ψυχή τους. Το απολύτως βέβαιο και εύγλωττο είναι το πολιτικά ομόθυμο αρχηγικό πραξικόπημα.»

  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=13/07/2009&s=analysh-sta-gegonota

  Κάτι μου λέει ότι έπεται συνέχεια

 7. Ο/Η Rodia λέει:

  Νομιζω ότι ο κ. Κοροβέσης είναι χαμένος εκ πεποιθήσεως στα οικονομικά, επειδή είναι κερδισμένος στη ψυχή του.. πράγμα που αδυνατούν να εννοήσουν όσοι θεωρούν το χρήμα φάρμακο «δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν» -παλιό ρητό, η λέξη δεν είναι υβιστική!- και αποκαλούν υποτιμητικά losers όσους δεν το προτιμούν και δεν το κυνηγούν.
  ..υπάρχουν, βεβαίως, και οι χαμένοι από ατυχία.. εκείνοι που δεν τους «κάθησε» η φάση, κλπ κλπ, και αυτοί βρίσκονται παντού, σε κάθε πολιτική κατεύθυνση και αστερισμό..

 8. Ο/Η Rodia λέει:

  Το σχόλιό μου για το άρθρο, όπου παραπέμπεις είναι:
  Καλά ξυπνητούρια!!!!!!!!!

 9. Ο/Η Rodia λέει:

  ..και.. όταν δεν αποδέχεσαι την ύπαρξη αφεντικών, μάλλον θα είσαι αφεντικό! 🙂

  αι συνθήκαι = οι όροι, αι καταστάσεις, αι περιστάσεις, οι καιροί, αι κρατούσαι συνθήκαι
  ειδ. φρ. «κατά συνθήκην» = κατά ρητήν ή σιωπηράν συμφωνίαν
  «τα κατά συνθήκην ψεύδη» = κοινωνικοί θεσμοί, καταφανώς ψευδείς, παραδεκτοί εν τούτοις εκ μέρους όλων και ανεκτοί, οιωνεί κατά σιωπηράν συμφωνίαν

  Η λαϊκή ρήση «τα έχουν κάνει πλακάκια» είναι η πιο ταιριαστή και ακτανοητή. Το ζουμί είναι πώς ξεκολλάνε τα πλακάκια τώρα που χτίστηκαν και ξεράθηκε κιόλας το κονίαμμα*;
  *η λάσπη δλδ, για να καταλαβαινόμαστε…

 10. Ο/Η ithaca12830 λέει:

  Μολονότι δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ. Κοροβέση θεωρώ ότι είναι συνεπής σε όσα πρεσβεύει και ειλικρινής σε όσα γράφει και δηλώνει. Δεν πιστεύω ότι είναι «χαμένος από ατυχία».

  Το «καλά ξυπνητούρια» απευθύνεται στον κόσμο της Αριστεράς ή στις αντιδράσεις των στελεχών που ήρθαν μετά τα φίλια πυρά του βουλευτή; Ως γνωστόν, οτιδήποτε δεν δημοσιοποιείται δεν υπάρχει…

  Παρά τη διευκρινιστική ανακοίνωση του Περικλή Κοροβέση -«μην αφήνετε να αιωρούνται κατηγορίες εις βάρος της Αριστεράς» – η Κουμουνδούρου «εμμέσως πλην σαφώς», λέει το «Κόκκινο», τον προτρέπει σε παραίτηση…

  Χμ…

  • Ο/Η Geo λέει:

   Mhν τσιμπάτε..!
   στις 13 Ιούλη του 2009 ο Γ. Βότσης έγραψε στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ότι «ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη «μίζα» σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη Ν.Δ. και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε «Συνασπισμό»». Λίγες μέρες μετά ο Κ. Μπέης στην ίδια εφημερίδα επικαλέστηκε τον Βότση για να εκφράσει την απορία του, ένα μήνα μετά ο Κοροβέσης επικαλέστηκε τον Μπέη για να παρουσιάσει ως δεδομένο το ανεπιβεβαίωτο και τελικά ο Μπέης, παίρνοντας σκυτάλη από τον Βότση, επανήλθε για να χειροκροτήσει τον Κοροβέση που έκανε την αποκάλυψη! Μετά από τέσσερα κείμενα οι «ανεπιβεβαίωτες φήμες» παρουσιάζονται πια ως δεδομένο…!αντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας..

   • Ο/Η ithaca12830 λέει:

    Geo

    η Π.Γ. και η Κ.Ο. θεωρούν το θέμα Κοροβέση λήξαν. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ως κίνηση έχει κι αυτή τη σημασία της. Κι επιπλέον, γιατί κατά τη γνώμη σου ανακύκλωσε ο Κοροβέσης τις «ανεπιβεβαίωτες φήμες» αντί να θέσει πρώτα το ζήτημα στον πολιτικό φορέα; Είναι εχθρός του ΣΥΝ ή του ΣΥΡΙΖΑ, επιπόλαιος ή τι άλλο;

 11. Ο/Η Rodia λέει:

  Ο κ. Κοροβέσης μάλλον δεν είναι πλακάκι.. αλλά μπορεί να είναι ένα ιπτάμενο πλακάκι, ελεύθερο λάσπης!
  Το «καλά ξυπνητούρια» απευθύνεται σε όλους, πολιτικούς και πολίτες, χωρίς να εξαιρείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας.

  • Ο/Η ithaca12830 λέει:

   Κατά πόσον θα είναι ξυπνητούρια (και δη «καλά) άσε να μας το δείξουν τ’ αποτελέσματα των επερχόμενων εκλογών και ο Χρόνος. Είμαστε ηττοπαθείς και με μνήμη χρυσόψαρου, δυστυχώς…

   • Ο/Η Rodia λέει:

    Η φράση «Καλά ξυπνητούρια!» χρησιμοποιείται ειρωνικά, δλδ, σε περιπτώσεις που όλοι κάνουν πως, ενώ χάλαγε ο κόσμος όσο κοιμόντουσαν, αυτοί μόλις τώρα ξύπνησαν και είδαν τα χάλια τους!
    Ταιριάζει και η παροιμία «χωριό που φαίνεται, κολλαούζο δεν θελει», όπως και το «Τί’χες Γιάννη; Τί’χα πάντα»!

 12. Ο/Η ithaca12830 λέει:

  Φίλτατη Ροδιά δεν έχει μεγάλη διαφορά ο ύπνος από την εθελοτυφλία. Ίσως να είμαι αφελής, ίσως να υπάρχουν πολλοί εξίσου ή περισσότερο αφελείς με μένα, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.

 13. Ο/Η ithaca12830 λέει:

  Εγώ την πιάνω την ειρωνία για τους συντρόφους ΣΥΡΙΖιώτες δεν ξεύρω! 😛

 14. Ο/Η ithaca12830 λέει:

  Την ερχόμενη Τρίτη, λέει, συνεδριάζουν τα όργανα. Ο Κοροβέσης δεν φαίνεται πρόθυμος να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος και η Π.Γ. δεν κάνει διαγραφές. Προβλέπεται νέο κοινοβουλευτικό σίριαλ στα δελτία των 8. Σε λίγο θα ψηφίζει το (τηλεοπτικό) κοινό ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s