Αυτό είπε άτομο που σκότωνε με καραμπίνα σκυλάκια!

Τα άσχημα νέα έφερε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το παρακάτω περιστατικό κακοποίησης ζώων έλαβε χώρα στον Δήμο Ειρηνούπολης Ημαθίας.

Την Τετάρτη το πρωι 29/07/2009, ο 47χρονος Γεώργιος Μ. περιφερόταν με καραμπινα και σκότωνε σκυλιά.

Συγκεκριμένα, πυροβόλησε και σκότωσε το σκυλί της οικογένειας του εκπαιδευτικού Δημητρίου Παπαντωνίου,ο οποίος μήνυσε τον δράστη και μας κατήγγειλε το γεγονός. Σημειωτέον ότι το σκυλί, το οποίο ηταν ένα θηλυκό πρώην λυκόσκυλο της αστυνομίας, συντρόφευε την καρκινοπαθή σύζυγό του, η οποία έκτοτε είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.Την ίδια μέρα ο ίδιος δράστης σκότωσε και δεύτερο σκυλί δηλώνοντας στα άτομα που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν «Ό,τι περπατάει το σκοτώνω».

Πέντε μέρες νωρίτερα είχε επιχειρήσει να κρεμάσει το ίδιο σκυλί με θηλιά γιατί, όπως ειπε, του ειχε φάει μία κότα. Συνολικά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πυροβόλησε και σκότωσε το τελευταίο διάστημα συνολικά 6 σκυλιά, τα οποία στη συνέχεια φόρτωνε στο φηρτηγάκι του και έφευγε. Δυστυχώς στη χώρα μας η βαρβαρότητα σε βάρος ανυπεράσπιστων ζώων είναι καθημερινό φαινόμενο.

Ήδη φωτογραφίες με παρόμοια περιστατικά αγριότητας κάνουν τον γύρο του κόσμου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μπουκοταζ από τους ξένους τουρίστες σε βάρος της χώρας μας.Ο πολιτισμός μιάς κοινωνίας κρίνεται και από τον τρόπο που αυτήσυμπεριφέρεται απέναντι στα αδύναμα πλάσματα, οπότε, μέχρινα μάθουμε ως κοινωνία να προστατεύουμε τους αδύναμους, ας σταματήσουμε να πιπιλίζουμε την εθνική καραμέλα ότι είμαστε γνήσιοι συνεχιστές ενός αρχαιοελληνικού πολιτισμού,ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με αυτόν των Νεοελλήνων.

Δηλώνουμε ότι θα παρακολουθήσουμε από κοντά τις περαιτέρω ενέργειες της Πολιτείας,ώστε να είμαστε σίγουροι ότι ο δράστης θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Σύλλογος Ζωοφίλων Ημαθίας (ΖΩ.Η.)
zoipets@gmail. com
———— ——— ——— ——— ——— ———
ΥΓ Παρακαλουμε προωθείστε την ειδηση ώστε να γίνει γνωστό το νεο αυτό θλιβερό περιστατικό κακοποίησης ζώων.

Υπεύθυνη επικοινωνίας με τον τύπο
Βάσω Τάκη, Δικηγόρος, 6932726576


Μια ημέρα αργότερα μαθαίνουμε ότι από το ανεξήγητο μένος κάποιων δεν γλίτωσαν ούτε τα προστατευόμενα σκυλάκια ενός Δήμου της Αττικής!

ΦΟΛΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ALFI & TO ΒΙLLY….
ΤΑ 2 ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ!

Εδώ και αρκετό καιρό φιλόζωες οικογένειες στην οδο Πεντέλης & Παπανικολή στη Μεταμόρφωση , ταίζαν 2 αδέσποτα σκυλάκια. Οικογένειες εξαιρετικές, με ήθος, υψηλό μορφωτικό & κοινωνικό επίπεδο, με χαμηλό προφίλ & τηρώντας τη νομοθεσία που όμως εδώ και μήνες υφίσταται έναν αδιανόητο πόλεμο, ένα άγριο κυνηγητό & αφόρητης ψυχολογικής πίεσης και αυτό διότι είχαν επιλέξει να τα ταίζουν & να τα περιθάλπτουν .

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ απλά για να διαπιστώσουν ότι τα ζώα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση & ότι δεν είχε τελεστεί καμια παράβαση.

Σε επίσκεψη για ενημέρωση εθελοντών καθώς και της ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ , οι εθελοντές έγιναν αντικείμενο ΕΠΙΘΕΣΗΣ από τουλάχιστον 30 πολίτες που ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ εναντίον των ζώων & ζητούσαν την εξαφάνισή τους & απειλούσαν θεούς & δαίμονες!

Τέλος, γείτονες απειλούσαν με φόλες & κυνηγούσαν με πέτρες τα 2 άτυχα ζώα & οι ιδιοι ισχυρίστηκαν πολλές φορές ότι ο αντιδήμαρχος κος Μπαλτάς είχε επισκέφτει κατόπιν καταγγελίας το δρόμο, διενήργησε αυτοψία & ότι είχε απειλήσει ότι θα προχωρούσε σε μηνύσεις κατά των κατοίκων που φροντίζαν τα ζώα!

Μετά από επιστολή προς το ΔΗΜΟ & επιστολή όλοι υπαναχώρησαν χωρίς φυσικά να δεσμευτούν να βοηθήσουν τους πολίτες ή τα ζώα!

Τα 2 σκυλάκια τα βάλαμε στο πρόγραμμα του δήμου & στειρωθηκαν & εμβολιαστηκαν !
ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?
ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΦΟΛΙΑΣΜΕΝΑ !

Ο αντιδήμαρχος κος ΜΠΑΛΤΑΣ σε επικοινωνία μαζί του για το τι μπορεί να κάνει ο ΔΗΜΟΣ ενημέρωσε οτι το μόνο που μπορεί να κάνει ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΤΑ ΖΩΑ!!!!!!! Ο Δημος δεν φέρει καμία ευθύνη και δεν μπορεί να ενημερώσει για το τι περαιτέρω ενέργειες μπορούν να γίνουν προκειμένου να εντοπιστούν οι ένοχοι!

ΑΦΗΝΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΣΑΣ!
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

1)ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: Κο Δημήτριο Τζίτζιφα mayor@metamorfossi.gr,
2)ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: κο Γεώργιο Μπαλτά webmaster@metamorfossi.gr
3)ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ: Κο Θεόδωρο Βλάμη
4)Πρόεδρο Δ.Σ: Ko Aντώνιο Μαίτο
5)Μέλη του Δημοτικου Συμβουλίου
6)Γραφείο Τύπου http://gr..mc275.mail.yahoo.com/mc/compose?to=mpress@metamorfossi.gr
4)Δημοτική Αστυνομία Μεταμόρφωσης dimastinomia@metamorfossi.gr
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΗΜΟΥ:210 2810009

**************
για περισσότερες πληροφορίες
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΟΗ, 6944860451, christina_loh_1972@yahoo.gr
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΡΓΙΩΤΗ, 6977482988, dsargioti@yahoo.gr

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ!

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΡΘΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ: ΦΟΛΑ ΣΤΟΝ ALFI & TO BILLΥ

ΠΡΟΣ

1)ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: Κο Δημήτριο Τζίτζιφα

2)ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: κο Γεώργιο Μπαλτά

3)ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ: Κο Θεόδωρο Βλάμη

4)Πρόεδρο Δ.Σ: Ko Aντώνιο Μαίτο

5)Μέλη του Δημοτικου Συμβουλίου

6)Γραφείο Τύπου press@metamorfossi.gr

Κοιν:

4)Δημοτική Αστυνομία Μεταμόρφωσης

Απευθυνόμαστε σε εσάς ως την αρμόδια αρχή για να αναλάβετε τις ευθύνες απέναντι σε ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά το Δήμο σας & τα αδέσποτά του.

Εδώ και αρκετό καιρό φιλόζωες οικογένειες με έκδηλη αγάπη για τα ζώα & ιδιαίτερη υπευθυνότητα στην οδο Πεντέλης & Παπανικολή στη Μεταμόρφωση , ταίζουν 2 αδέσποτα σκυλάκια. Οικογένειες εξαιρετικές, με ήθος, υψηλό μορφωτικό & κοινωνικό επίπεδο, αποδεικνύουν καθημερινά ότι παιδεία δεν είναι μόνο τα πανεπιστημιακά πτυχία αλλά ο τρόπος διαχείρισης ανθρώπων και ζώων, η κοινωνική ευαισθησία, η υπευθυνότητα.

Οι οικογένειες διατηρώντας πάντοτε χαμηλό προφίλ & τηρώντας τη νομοθεσία αλλά και τις κοινωνικές επιταγές, ταίζουν τα 2 αδεσποτάκια, των οποίων μάλιστα ανέλαβαν τα υψηλά έξοδα νοσηλείας & περίθαλψης εδώ και καιρό.

Σε μια περίπτωση μάλιστα πλήρωσαν την περίθαλψη του ενός ζώου το οποίο βρέθηκε καρφωμένο(!) σε φράχτη(!). Οι οικογένειες δεν μπήκε καν στη διαδικασία να κατηγορήσουν κάποιον για αυτό το περιστατικό το οποίο ήταν αδύνατο να προκλήθηκε από το ίδιο το ζώο -καθώς ο φράχτης ήταν αρκετά υψηλός κάν για να προσπαθήσει να τον περάσει ενας σκύλος μέτριου μεγέθους & επιδόσεων.

Οι κάτοικοι που μεριμνούν για τα αδεσποτάκια υφίσταται έναν αδιανόητο πόλεμο.

Εχουν ακουστεί πολλά

α. ότι ταίζουν 28 σκυλιά.

Στην περιοχή υπάρχουν μόνο 2.

Αν υπάρχει μαρτυρία ή καταγγελία ότι τα σκυλιά ειναι 28 να υποθέσουμε ότι τα άλλα 26 φολιάστηκαν ή μετακινήθηκαν ή κακοποιήθηκαν?

β.ότι δημιουργούνται προβλήματα με τις τροφές & το νερό.

Η τροφή που δίνεται είναι μόνο ξηρά ενώ ένα μπωλάκι νερό δεν νομίζουμε ότι θέτει σε κίνδυνο τη δημοσια υγεία .

γ.ότι τα σκυλιά είναι επιθετικά & επικίνδυνα!

Τα σκυλάκια ειναι πανέμορφα & εξαιρετικά στη συμπεριφορά τους απέναντι σε όσους τα πλησιάζουν .

Aν κάποιοι παραπονούνται για το αντίθετο, ίσως να κοιτάξουμε αν στα χέρια τους κρατάνε πέτρες ή αν τα παπούτσια τους έχουν αίμα των σκύλων απο τις κλωτσιές?

δ.οι κάτοικοι που τα φροντίζουν υφίστανται συνεχείς πιέσεις & αφόρητο ψυχολογικό -και όχι μόνο- πόλεμο και αυτό διότι έχουν επιλέξει να τα ταίζουν & να τα περιθάλπτουν αντί:

να τα φολιάσουν

να τα κρεμάσουν

να τους ρίξουν βιτριόλι

να τα σύρουν πίσω απο το αυτοκίνητο μέχρι να πεθάνουν

να τα δέσουν σε δέντρο μέχρι το λουρί να φτάσει στο κοκκαλο

(& σας εκθέτω μερικά μόνο από τα ελάχιστα κρούσματα κακοποίησης του τελευταίου έτους που έχουν ευρέως δημοσιοποιηθεί)

Οι μαρτυρίες για αμέτρητρα σκυλια & για ακαθαρσίες δίνουν και παίρνουν!

Εμείς ως πολίτες αλλά τα φιλοζωικά σωματεία που έχουν ήδη ελέγξει την περιοχή σε ανύποτπο χρόνο, είδαμε μόνο 2 σκυλιά & ένα μπώλ νερού!

Στις 15/06 κλήθηκε -για πολλοστή φορά- η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ να κάνει αυτοψία.

Από ό,τι μας ενημέρωσαν δεν κλήθηκαν για τα αδέσποτα (γεγονός που είναι προς διασταύρωση) αλλά για λιμνάζονται νερά τα οποία παρ όλα αυτά συνδέονται συνεχώς με τα 2 αδέσποτα (και αναρωτιόμαστε ΠΩΣ είναι αυτό δυνατό!)

Η Δημοτική αστυνομία είχε την καλοσύνη να μας ενημερώσει ότι και πάλι δε διαπίστωσαν τίποτα παράνομο ή μεμπτό σε σχέση με τα αδέσποτα της συγκεκριμένης οδού!

Τέλος, οι ίδιοι γείτονες που απειλούν με φόλες & κυνηγούν με πέτρες τα 2 άτυχα ζώα, ισχυρίζονται ότι ο αντιδήμαρχος κος Μπαλτάς επισκέφτηκε κατόπιν καταγγελίας το δρόμο, διενήργησε αυτοψία & ότι απειλήσε ότι θα προχωρήσετε σε μηνύσεις κατά των κατοίκων που φροντίζουν τα ζώα!

Επιθυμούμε να μάθουμε

α) κατά πόσο είναι αληθές το συγκεκριμένο περιστατικό ή αν πρόκειται για ψευδή ενημέρωση

β)αν θεωρείτε ότι η υπεύθυνη αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων της πόλης μας αποτελεί κατακριτέα συμπεριφορά & μάλιστα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ!

γ)τι θέση παίρνετε εσείς σε αυτό το θέμα!

Τι να περιμένουμε λοιπόν για αυτά τα 2 ζώα?

*Οτι δε θα ζήσουν για πολύ?

*Οτι ο κόπος & η αγωνία των συμπολιτών μας θα γίνει ένα κατάπτυστο παράδειγμα προς αποφυγή?

*Οτι θα νικήσει η αδιαφορία & το μίσος?

Και έτσι σας ρωτάμε:

*Τι μέτρα θα λάβετε για τη προστασία των 2 ζώων?

*Τι ενημέρωση θα κάνετε στους πολίτες που απειλούν με φόλες ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος για τα 2 σκυλιά αλλά και να ενημερωθούν & να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες του Δήμου σας?

*Τι μέτρα θα λάβετε σε περίπτωση που τα 2 ζώα βρεθούν φολιασμένα & νεκρά από το μίσος & την έχθρα μερικών ανθρώπων?

*Τι μέτρα θα πάρετε για την προστασία των ανθρώπων που θέτοντας σε κίνδυνο την οικογενειακή τους γαλήνη αποφασίζουν να δώσουν μια νότα ζεστασιάς & ανθρωπιάς στο δήμο σας?

Ξέρουμε καλά ότι η πολιτική επιτρέπει στους αντιπροσώπους της να ελίσσονται. Ομως εδώ οι επιλογές είναι δύο: Η ζωή ή ο θάνατος των ζώων που ομορφαίνουν τη πόλη μας με τις πατούσες τους & τα μεγάλα τους εκφραστικά μάτια, με τις κουνιστές ουρές & τα παραπονεμένα τους μουστάκια.

Τι θα επιλέξετε?

Από δω και στο εξής αναλαμβάνουμε ως πολίτες/εθελοντές/σωματεία την ευθύνη της
σίτησης και της φροντίδας των ζώων ως ομάδα προστασίας τους. Εθελοντές & η Φιλοζωική Νέας Φιλαδέλφειας έχουν ήδη κάνει μια πρώτη κρούση ενημέρωσης στην περιοχή ενώ πολλά σωματεία παρακολουθούν το θέμα του Alfi &

Περιμένουμε και τις δικές σας ενέργειες & τη δική σας τοποθέτηση ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΖΩΑ (στειρωμένα & εμβολιασμένα πλέον από το Δήμο σας) ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ

Μετα τιμής

ΣΩΜΑΤΕΙΑ/ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

1)Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων (ΚΑΖ)

2)Ζωοφιλικός Σύλλογος Ελευσίνας

3)SAPT HELLAS (Δράση για τα Αδέσποτα- Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδας)

4)Σύλλογος Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου, ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ

5)ΖΩΦΟΡΟΣ, Περιβαλλον-ζωοφιλια-πολιτισμος, Ηρακλειο Κρητης
6)Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας

7)Φιλοζωικο Σωματείο Αισωπος, Καβάλα

8)Φιλοζωικός Σύλλογος Himaira

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

1)Κίνηση Πολιτών για τα αδέσποτα στο Θριάσιο

2)Εθελοντές Ζωοφιλικού Συλλόγου Ελευσίνας (2.000ΜΕΛΗ)

3)Συντονιστική ομάδα Τηλεμαραθωνίου

4)Ενωση Ενεργών Φιλόζωων (12..000 μέλη)

5)ADESPOTOLOGIO (Κίνηση Πολιτών για τα Αδέσποτα ζώα)

6)Κίνηση πολιτών για τα αδέσποτα Αθηνών

ΠΟΛΙΤΕΣ / ΕΝΕΡΓΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ

1)Σαργιώτη Δήμητρα

2)Κοσμά Δάφνη

3)Ελισάβετ Δημητρά

4)Ειρηναίου Καλλιρόη

5)Τσιγκουράκου Αθηνά

6)Φερετζάκη Έλλη

7)Κωστόγλου Νιόβη

8)Λόη Χριστίνα

9)Μπουτσικάκης Ιωσήφ

Επικοινωνία: 6944860451, christina_loh_1972@yahoo.gr, Χριστίνα Λόη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s