Για σφίξτε κι άλλο λίγο το ζωνάρι!

Posted: 16 Ιουλίου, 2009 in Νοητικό σύμπαν - Επιλογές από την μπλογκόσφαιρα, Πολιτική / Οικονομία

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, με την ανεργία να καλπάζει στο 9,5%, τα ασφαλιστικά ταμεία υπό κατάρρευση και τις ακάλυπτες επιταγές να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε απόψε να συνεχίσει να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών που επέλεξαν να μην ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, παρά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου!

Αναδημοσίευση από το news.in.gr

Η σχετική διάταξη που εισήχθη στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, επαναφέρει ουσιαστικά το καθεστώς που ίσχυε την πενταετία 2003-2008, όταν οι βουλευτές δεσμεύονταν από το επαγγελματικό ασυμβίβαστο.

Η διάταξη περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, επειδή διαπιστώθηκε ότι αριθμός βουλευτών -που δεν μπορεί να προσδιοριστεί- επιλέγει να μην εργάζεται, παρά την κατάργηση του ασυμβίβαστου.

«Πιστεύω ότι είναι σωστή και δίκαιη ρύθμιση, ώστε να μην βρίσκονται σε μειονεκτική θέση βουλευτές έναντι συναδέλφων τους που επέλεξαν να ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Δ.Σιούφας.

Η ρύθμιση θα ισχύει αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2008.

Εντάξει, εάν για τους βουλευτές είναι αυτή η σωστή και δίκαιη ρύθμιση, για τους φορολογούμενους ποια είναι;

Advertisement
Σχόλια
  1. Ο/Η Ιθάκη λέει:

    Στα γρήγορα αποσύρεται η τροπολογία
    ένεκα της γενικής κατακραυγής (συνεπεία της δημοσιότητας εννοείται). Διότι πείτε μου εάν αποσυρόταν στην περίπτωση που αντί για Ιούλιο είχε έρθει στη Βουλή περί τα μέσα Αυγούστου όταν ο λαός ξημεροβραδιάζεται σε παραλίες και ταβέρνες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s