Το «Ιστορείν» για την επισφάλεια της κοινωνικής εργασίας

Posted: Μαρτίου 12, 2009 in @press - Επιλογές απ' τον Τύπο, Ανθρώπινα δικαιώματα, Εκδηλώσεις
Ετικέτες:

Αναδημοσίευση από την Αυγή

Το περιοδικό «Ιστορείν» επιδιώκοντας να συμβάλει στην κοινωνική επαγρύπνηση γύρω από την επισφάλεια της γυναικείας εργασίας που με τρόπο τραγικό αναδείχτηκε μετά την επίθεση στην
Κωνσταντίνα Κούνεβα, οργανώνει συζήτηση με θέμα «Από την αφάνεια της επισφαλούς «γυναικείας εργασίας», τη Δευτέρα 16 Μαρτίου (6.30 μ.μ.) στο αμφιθέατρο De Chirico της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256).

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι πανεπιστημιακοί Έφη Αβδελά, Γιάννης Κουζής και Ποθητή Χαντζαρούλα, η Βλασία Παπαθανάση από την Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού και η Αγγέλικα Ψαρρά από τη Φεμινιστική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα. Συντονίζει η καθηγήτρια στο Πάντειο Αθηνά Αθανασίου. Η εκδήλωση αποσκοπεί σε μια ουσιαστική συζήτηση των ιδιαίτερων συνθηκών και όρων που διέπουν τη μετατροπή της εργασίας του καθαρισμού σε παραδειγματικά γυναικεία και μεταναστευτική εργασία, αλλά και σε κατεξοχήν άτυπη και επισφαλή εργασία. Θα συζητηθούν ο έμφυλος χαρακτήρας της επίθεσης αλλά και της εργασιακής υποβάθμισης, οι νέες μορφές βίαιης πειθάρχησης της εργασίας και του «ατίθασου» γυναικείου σώματος, η συνάρθρωση φύλου και μεταναστευτικής ιδιότητας η διακύβευση των δικαιωμάτων στις εργασιακές συνθήκες της επισφάλειας. Όλα αυτά θα εξεταστούν στο πλαίσιο των ειδικών χαρακτηριστικών της εργασίας καθαρισμού, τόσο σε εργολαβικές εταιρείες όσο και στον οικιακό χώρο, ως κοινωνικά υποβιβασμένης και οικονομικά επισφαλούς εργασίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s