Ενας δικηγόρος που αξίζει όσο 300 ακριτικά χωριά μας!

Posted: 22 Φεβρουαρίου, 2009 in Με πιάνουν οι ευαισθησίες μου, Πολιτική / Οικονομία

Το παρακάτω κείμενο καταγγελία του Μιχάλη Καρχιμάκη – βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο νομό Λασιθίου – έλαβα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη λίστα της Αναδάσωσης:

Στα ορεινά, όπως είναι σχεδόν ολόκληρη η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία, έχουν επικεντρώσει, λέει, την προσοχή, ώστε να μην εγκαταλειφθούν, γιατί είναι πολύτιμες παραγωγικές μονάδες για την κτηνοτροφία, τη γεωργία κ.λπ. Για τα σύνορα ακόμα χειρότερα. Μόλις προχθές, ο μητροπολίτης Κόνιτσας κ. Ανδρέας ζήτησε μέτρα, ώστε να ενισχυθούν οι κάτοικοι των περιοχών για να παραμείνουν στα χωριά, πολύτιμους προμαχώνες του ελληνισμού, έστω και αν ποτέ δε θα χρειαστεί να ενεργοποιηθούν ως προμαχώνες.
Πόσες οικογένειες έχει ένα χωριό;
Κατά μέσο όρο, το χειμώνα δε μένουν στα χωριά αυτά ούτε 20 οικογένειες. Στα πιο μεγάλα χωριά, που είναι κάπως χαμηλότερα από τα μεγάλα υψόμετρα, αλλά πάντως μέσα στο όριο για τα 200 ευρώ, είναι περισσότερες οι οικογένειες. Με 70 οικογένειες το χειμώνα θεωρείται «κεφαλοχώρι».
Αν υπολογίσουμε χωριά με 20-30 οικογένειες που θα πάρουν όλες επίδομα θέρμανσης, τότε ο πολλαπλασιασμός μάς δίνει 30×200 ευρώ ίσον 6 χιλιάδες ευρώ. Τόσα θέλει ένα χωριό για να ικανοποιηθεί ότι πήρε επίδομα θέρμανσης.
Αν θελήσουμε να μοιράσουμε 1,5 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης σε χωριά των 30 οικογενειών κυρίως στα σύνορα και στα ορεινά, η διαίρεση 1,5 εκατ. ευρώ διά 6 χιλιάδες μάς δίνει 250. Δηλαδή, με 1,5 εκατ. ευρώ ικανοποιούνται 250 χωριά των 30 χειμωνιάτικων οικογενειών. Αν οι οικογένειες είναι λιγότερες, τότε θα φτάσουμε και 300 χωριά. Όλα τα σύνορα, δηλαδή.
Γιατί διαιρέσαμε το ποσό αυτό του 1,5 εκατομμυρίου;
Διότι εντυπωσιαστήκαμε από μία καταγγελία που έγινε στη Βουλή από 24 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αφορά στη λειτουργία του μονοπωλιακού ΟΠΑΠ.
Εκεί άλλαξε η διοίκηση που υπήρχε επί ΠΑΣΟΚ και την οποία κατήγγειλε για διασπάθιση του χρήματος η Νέα Δημοκρατία. Και πρόεδρος σήμερα είναι το «golden boy» από πλευράς ηλικίας και αποδοχών που ακούει στο όνομα Χατζηεμμανουήλ.
Εκεί υπηρετούσε με την ιδιότητα του νομικού συμβούλου ένας δικηγόρος, ο κ. Τ.
Η διοίκηση ήθελε να απαλλαγεί από το δικηγόρο αυτό. Γιατί; Άγνωστο. Ίσως να σκέφτηκε ότι οι παλαιοί δικηγόροι της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου δεν αποδείχθηκαν ελεγχόμενοι και έκαναν σοβαρές καταγγελίες στο σκάνδαλο Βατοπεδίου, όταν κλήθηκαν να καταθέσουν για τρόπο διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της ιστορίας αυτής.
Η διοίκηση του ΟΠΑΠ ήρθε σε συμφωνία να αποχωρήσει ο δικηγόρος αυτός από τον ΟΠΑΠ, λαμβάνοντας αποζημίωση. Αυτή η αποζημίωση δεν ήταν 10-20.000 ευρώ ή λίγο παραπάνω, ώστε να φτάσει το εφάπαξ που παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος όταν συνταξιοδοτείται μετά δεκαετίες εργασίας.
Η αποζημίωση που με συμφωνία δόθηκε στο δικηγόρο είναι… 1,5 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή στα καλά τού καθουμένου ένας δικηγόρος παραιτείται συμφωνώντας την αποζημίωσή του στο 1,5 εκατ. ευρώ.
Το μείζον πρόβλημα είναι για εκείνους που του έδωσαν τα χρήματα αυτά, που φτάνουν για να πάρουν επίδομα θέρμανσης 300 χωριά!

Διαβάστε τη συνέχεια στον ιστοτόπο του καταγγέλοντος.

Advertisement
Σχόλια
  1. Ο/Η Polykarpos λέει:

    θέλω να παραιτηθώ και γω!!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s