Δεν είναι όλα τα δέντρα ίσα…

Posted: 26 Ιανουαρίου, 2009 in Νοητικό σύμπαν - Επιλογές από την μπλογκόσφαιρα, Οικολογία
Ετικέτες: ,

Μετά τη γελοιοδέστατη περιφρούρηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από διμοιρίες των ΜΑΤ, η ανεκδιήγητη ηγεσία του Δήμου Αθηναίων ξαναχτυπά. Εκεί που έστελνε τις ομάδες καταστολής να φυλάξουν το ψεύτικο, σήμερα τις στέλνει να ψεκάσουν χημικά τους Πατησιώτες που διαμαρτύρονται για την κοπή αληθινών, αιωνόβιων δέντρων…

Αναδημοσίευση από indy.gr

Το παρκάκι στην Συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων, είναι ένα από τα παλιότερα στην πόλη. Γι’ αυτό και τα δέντρα του ήταν τεράστια και αιωνόβια. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για την αξία του πάρκου και για το πόσο αναντικατάστατη είναι αυτή η βλάστηση.

Στις 3 το βράδυ χτες, σαν τη μαφία εργάτες του δήμου άρχισαν να κάνουν προεργασία και περίπου στις 5 το πρωί έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες υπό την προστασία των ΜΑΤ. Ισοπέδωσαν το σύμπαν και οι φωτογραφίες που ακολουθούν θα σας σοκάρουν. Σαν να έπεσε βόμβα!

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι πριν 2 μέρες είχαν πάει συνεργεία του δήμου και φύτευαν πανσέδες!!! Ποιος ξέρει. Ίσως για μια μίζα της τελευταίας στιγμής. Το άλλο κωμικοτραγικό είναι ότι πολλά από τα φορτηγά έγραφαν πάνω «Υπηρεσία κηποτεχνίας και πρασίνου του Δήμου Αθηναίων»!!!

Όπως ίσως γνωρίζουν πολλοί, το 2007 η δασική υπηρεσία είχε βγάλει έγγραφο με το οποίο έλεγε ότι απαγορεύει κάθε κοπή δέντρου στο συγκεκριμένο χώρο που είναι στην ευθύνη της. Όμως η μαφία του τσιμέντου του Κακλαμάνη, όπως απέδειξε και πρόσφατα βρίζοντας το Συμβούλιο της Επικρατείας (υπόθεση Βωβού) δεν καταλαβαίνει από νόμους. Γιατί το πάθος για μπετά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα χαρτιά. Έτσι με μια απόφαση στα κρυφά την περασμένη βδομάδα και μια άδεια από δευτερεύουσα υπηρεσία και πριν προλάβει να την μάθει και να την προσβάλει με άνεση οποιοσδήποτε προχώρησε σαν την μαφία της νύχτας στη σφαγή του πάρκου. Εκεί θέλει να χτίσει υπόγειο πάρκινγκ και δήθεν από πάνω θα βάλει δέντρα. Βρείτε εσείς ένα υπόγειο πάρκινγκ που να έχει κάτι περισσότερο από γρασίδια και θάμνους και δείξτε το μας. Επιπλέον όπως λέει και ο κόσμος της γειτονιάς υπάρχουν ήδη πάρκινγκ στην περιοχή τα οποία είναι μισό άδεια, λόγο τιμής. Αναρωτιόντουσαν οι κάτοικοι γιατί ο δήμος δεν επιδοτεί κάποιες θέσεις για να γεμίσουν αυτά τα πάρκινγκ. Επιπλέον λένε ότι υπάρχουν πολλά μεγάλα κτίρια στην περιοχή, εγκαταλελειμμένα, όπου θα μπορούσαν να τα γκρεμίσουν για να χτίσουν πάρκινγκ.

Από το πρωί πολύς κόσμος μαζεύτηκε και η οργή ήταν τεράστια. Οι λίγοι μπάτσοι τα βρήκαν σκούρα σε βαθμό μπροστά τους να βάφονται τα φορτηγά του δήμου και να ξεφουσκώνουν τα λάστιχα τους και να μην τολμάνε να αντιδράσουν. Οι υπεύθυνοι του δήμου ήταν κριμένοι στη γωνία και πίσω από ένα περίπτερο και δεν τόλμαγαν να βγουν μπροστά, αφήνοντας τους εργάτες να κοιτάνε σαν χάνοι και να λένε, το κλασικό «εμείς υπάλληλοι είμαστε». Όχι ότι δεν είναι αλλά στην τελική, όλοι έχουν έναν από πάνω και αν ψάξεις να βρεις ευθύνες θα φτάσεις στο τέλος στον γ.γ. του ΟΗΕ. Όλοι μη υπεύθυνοι δήλωναν όταν τους ρώταγες.

Κάποιος κόσμος, ανάμεσα τους και δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης, περίμεναν περισσότερο από μία ώρα στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλουν μήνυση, αλλά δεν τους δεχόταν ο αξιωματικός υπηρεσίας, την ίδια στιγμή που μπαινόβγαινε διαμερισματικός σύμβουλος του Κακλαμάνη.

Σε κάποια φάση ήρθε ο εισαγγελέας, τον οποίο κάλεσαν οι κάτοικοι, αλλά κατά ένα «περίεργο» τρόπο μόνο με τους κατοίκους δεν μίλαγε. Όλο ήταν στις συνεννοήσεις με το νομικό σύμβουλο του δήμου και μίλησε και με κάποιος από την δασική υπηρεσία που είχαν έρθει για να δώσουν την απόφαση που είχαν βγάλει κατά της κοπής. Το περίεργο όμως είναι ότι ο φάκελος με τα χαρτιά κου κράταγαν, έγραφε απ’ έξω «PARKING»!

Το τραγικό ήταν να βλέπει τα πρόσωπα των ανθρώπων που έμεναν ακριβώς δίπλα στο πάρκο, οι οποίοι ήταν συντετριμμένοι. Κάποιοι ψέλλισαν «εδώ μεγάλωσα». Μια κυρία είπε «είμαι ξένη, αλλά το αγαπούσα το πάρκο» για να λάβει την απάντηση από κάποιον «ξένη δεν είσαι εσύ αλλά αυτοί που έκοψαν τα δέντρα». Μια άλλη κυρία κράταγε στ χέρι της μια φωλιά πουλιών, ενώ κάποιες κυρίες προσπαθούσαν να φτιάξουν πρόχειρα, ένα νέο σπίτι για τα γατάκια που φρόντιζαν στο πάρκο.

Σύμφωνα με το tvxs, οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Κύπρου απευθύνουν έκκληση για μεγαλύτερη συμμετοχή διαδηλωτών στην προσπάθειά τους να περιφρουρήσουν την πλατεία.

Ταυτόχρονα, όπως πληροφορούμαι από τη λίστα της Αναδάσωσης, το φερέφωνο του Δήμου, ο ραδιοσταθμός 9.84, μετέδιδε αρχικά την είδηση εντελώς διαστρεβλωμένη:

«Αθήνα: Νέος χώρος πρασίνου(!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα το πρωί οι εργασίες για τη διαμόρφωση ενός μεγάλου χώρου πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων. Πρόκειται για έκταση που ανήκει στο δήμο Αθηναίων και βάσει εγκεκριμένης μελέτης από τη Νομαρχία Αθηνών πρόκειται να κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ με 180 θέσεις, ενώ επίγεια θα διαμορφωθεί πάρκο 150 δέντρων και μια νέα παιδική χαρά.

Νωρίτερα το πρωί κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν για την απομάκρυνση των δέντρων από το σημείο».

Σχόλια
 1. Ο/Η otinanai λέει:

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
  Ξεκίνησαν τη Δευτέρα το πρωί οι εργασίες στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ 180 θέσεων που θα καλύπτεται από πάρκο 150 δέντρων και νέα παιδική χαρά. Κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν για την απομάκρυνση δέντρων που υπήρχαν στο σημείο αυτό, αν και έγινε με έγκριση της νομαρχίας και σχετικά ασφαλιστικά μέτρα έχουν απορριφθεί . Η δημοτική αρχή διαβεβαίωσε ότι τα δέντρα, εκτός από 12 που κόπηκαν σύμφωνα με τη μελέτη, μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους πρασίνου και φυτώρια του Δήμου Αθηναίων.

 2. Ο/Η ithaca12830 λέει:

  Έχω πέσει θύμα παραπληροφόρησης λες; Ευτυχώς που φροντίζει για την «έγκυρη» (αν και όχι τόσο έγκαιρη) ενημέρωση μας ο 9.84 απ’ όπου και αντιγράφεις το κείμενο της δημοσίευσης σου. Η, δε, απώθηση των κατοίκων με χημικά είναι ένα ακόμη δείγμα της «Δημοκρατίας» μας.

 3. Ο/Η otinanai λέει:

  gt einai douleia tou kaklamani pou esy kathgoreis na ipodeiksei pws tha mpei taksi???

 4. Ο/Η popini λέει:

  Αγαπητέ/ή ότι να ‘ναι, δεν έχεις ιδέα, όνομα και πράγμα ό,τι να ‘ναι! Το πάρκινγκ μπορεί να είναι υπόγειο, μπορεί και όχι. Δεν εξυπηρετεί κανέναν, αφού απέναντι ακριβώς έχει πάρκινγκ και λίγο παραπέρα πάλι έχει πάρα πολλά πάρκινγκ. Οι κάτοικοι δεν πληρώνουν ιδιωτικά πάρκινγκ γιατί είναι πανάκριβα, το πάρκινγκ είναι για τη μίζα. Ο δήμος εδώ και πολλά χρόνια είχε αφήσει το πάρκο και την υποτυπώδη παιδική χαρά να παρακμάσει και ήδη πάρκαραν εκεί, ακριβώς για να φτάσει στο σημείο αυτό που έφτασε. Πήγαν με την αυγή για να μην τους δει κανείς, αφού και το ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ και οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ και η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ήταν ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΩΝ 45 ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΩΝ ΠΕΥΚΩΝ. Είχαν μαζευτεί υπογραφές, είχαν γίνει δεντροφυτεύσεις, από εκατοντάδες κατοίκους ακριβώς επειδή πηγαίναν εκεί τα παιδιά τους να παίξουν και να πάρουν μια μικρή ανάσα κάτω από μια σκιά, αφού στην περιοχή μας δεν έχει καθόλου πάρκα/δέντρα, παρά μόνο πολυκατοικίες (η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή τής Ευρώπης).
  Δεν πρόκειται να φυτέψουν άλλα δέντρα γιατί οι ρίζες χρειάζονται βάθος για να μεγαλώσει ένα δέντρο τύπου πεύκο, και άρα απλούστατα το πολύ πολύ να βάλουν κάνα θάμνο. Όπως ακριβώς έκαναν στην πλατεία Πρωτομαγιάς στο Πεδίον Άρεως, ενώ είχαν πει ότι θα φύτευαν δέντρα. Όπως και στην πλατεία Αιγύπτου όπου πάνω απ’ το πάρκινγκ δεν έχει τίποτα.
  Τα δέντρα δε μεταφέρθηκαν πουθενά, οι κορμοί τους, τα κλαδιά τους, τα φύλλα τους κείτονταν εκεί πεθαμένα, πετσοκομμένα… ηττημένα. Γιατί ενοχλούσαν τον «πράσινο» Κακλαμάνη, που κατά τ’ άλλα διαβεβαιώνει ότι η «παναθηναϊκή οικογένεια» δε θα μείνει δυσαρεστημένη με το θέμα τού γηπέδου στον Ελαιώνα………………………..

  The green offensive of Barack Obama, I heard today on BBC. Well here in the Greece we have the black offensive, the tsimedo offensive..

 5. Ο/Η otinanai λέει:

  akrivws eimai otinanai me auta pou akouw sinexeia…
  ta dendra exoun metaferthei sto dimo apo kserw k na se enhmerwsw oti 8a proste8oun alla 100 dendra k mia paidiki xara pou den exei gia ta paidia…
  den kserw kata poso konta eisai sto di8en parko, alla ama isoun tha evlepes oti ta autokinita to eixan kanei parking, k to ipotipwdes grasidi pou eixe egine xwma…
  k den to parathse o kaklamanis alla oi alloi dhmarxoi, opote paei o an8rwpos na to anaplash, otan ginei thimisou to na peis ta sunxarhthria k min krufteis …

 6. Ο/Η ithaca12830 λέει:

  Βρε otinanai, για την ανάπλαση ήταν απαραίτητο να πετσοκόψουν 40 τόσα υπεραιωνόβια δέντρα;
  Όσο για το προηγούμενο ερώτημα (περί τήρησης της «τάξης»), να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου τι δουλειά έχουν τα ΜΑΤ να «φυλάσσουν» χριστουγεννιάτικα δέντρα και να παρίστανται σε «εργασίες ανάπλασης». Ποιος ζητά την παρουσία τους εκεί; Αν όχι ο Δήμος Αθηναίων ποιος;
  ΥΓ. Τα greeklish είναι κουραστικά, καλό θα ήταν να τα αποφύγεις σε επόμενο μήνυμα.

 7. Ο/Η otinanai λέει:

  καλύτερα τώρα??
  για να γίνει μια ανάπλαση μιας περιοχής θα να γίνουν αναμορφώσεις στο χώρο…δεν λέω, οποιοσδήποτε δεν ξέρει είναι λογικό να φωνάζει και να ωρύεται αλλά από την στιγμή που θα προστεθούν 100 δένδρα και θα αναμορφωθεί η διαλυμένη παιδική χαρά, με ένα σπάρο 2 τρυγόνια, άρα το βρίσκω πολύ άκυρο και ανούσιο να κατακρίνουμε και να απαξιώνουμε κάτι το οποίο δεν το γνωρίζουμε… όταν φτιαχτεί με το καλό και δούμε ότι δεν είναι εξυπηρετικό και δεν είναι το αναμενόμενο, σου υπόσχομαι ότι θα πάμε όλοι μαζί να διαμαρτυρηθούμε!!! επομένως τι νόημα έχει η εν βρασμώ διαδήλωση??
  μήπως εξυπηρετεί σκοπούς??

 8. Ο/Η ithaca12830 λέει:

  Δεν νομίζω ότι ήταν εν «βρασμώ διαδήλωση». Ούτως ή άλλως, η παρουσία και οι μέθοδοι των ΜΑΤ σίγουρα δεν βοηθούν στη διατήρηση της ψυχραιμίας. Διαβάζω πως η «Ανοιχτή Πόλη» έχει σοβαρές επιφυλάξεις ως προς τη χρησιμότητα του εργου για τους κατοίκους μιας τόσο επιβαρυμένης περιοχής. Για τα δεντράκια τι να πω; Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Στη δική μου γειτονιά οι κάτοικοι καταφέραμε να ακυρώσουμε τα σχέδια του Δήμου για κατασκευή πάρκινγκ γιατί θεωρήσαμε το πάρκο και τα δέντρα πιο απαραίτητα. Πόσω μάλλον όταν τα δέντρα που σφαγιάστηκαν ήταν υπεραιωνόβια και τόσο σπάνια στο κέντρο της Αθήνας.

 9. […] Έφηβος πάροδος : εντός εκτός εναλλάξ Περαστικός @ithaca Little Lulu prkls […]

 10. Ο/Η Sotiris λέει:

  Μωρε τί μας λες;!! σοβαρά; Η Ανοιχτή Πόλη έχει επιφυλάξεις; Γιατί πότε δεν είχε; Πες μου ένα σοβαρό έργο στο οποίο να μην βγήκε ωρυόμενη υπέρ δήθεν του δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτοί είναι σαν τα παράσιτα – όπου δουν ότι κάτι σοβαρό πάει να γίνει κάτι τρέχουν μαζί με τους τραμπούκους τους να ρουφήξουν δημοσιότητα – πάντα διαμαρτυρόμενοι βέβαια. Τους έχετε ακούσει ποτέ να κάνουν καμία αντιπρόταση, να δρουν αντί να αντιδρούν; Το κακό είναι ότι έχουν ξεπεράσει πλέον το σημείο της γραφικότητας και έχουν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνοι.

 11. Ο/Η ithaca12830 λέει:

  Kατ’ αρχήν δεν μου αρέσει ο τρόπος που μου απευθύνεσαι. Έπειτα, εγώ ανέφερα τις επιφυλάξεις μιας δημοτικής κίνησης που ευθυγραμμίζεται εν προκειμένω με τις αγωνίες και τις επιφυλάξεις των κατοίκων της περιοχής αλλά και της Διεύθυνσης Δασών που υπέβαλε μήνυση.
  Εσύ μου ζητάς να κάνω κριτική επί του συνόλου των θέσεων της «Ανοιχτής Πόλης» – κάτι ίσως σχετικό αλλά ίσως και τελείως άσχετο με το θέμα της δημοσίευσης μου (τα αιωνόβια δέντρα που κόπηκαν). Δεν θα μπω στη διαδικασία.

 12. Ο/Η popini λέει:

  Πάντως όποιος πιστεύει ότι θα ξαναφυτευτούν δέντρα, μάλλον δεν έχει περάσει ούτε καν από πλατεία Κάνιγγος, Κλαυθμώνος, Αιγύπτου κλπ κλπ. Όποιον γεωπόνο κι αν ρωτήσεις, θα σου πει ότι δε γίνεται να φυτευτούν πάνω από πάρκιν τόσα πολλά δέντρα, γιατί θα είναι επικίνδυνο για το ίδιο το πάρκιν. Στην Κάνιγγος είναι ήδη παραφορτωμένο και επικίνδυνο, με ένα δυνατό σεισμό πχ.
  Δεν πρόκειται να γίνει ξαναφύτεμα άλλων δέντρων, όπως πάντα πάνω από πάρκιν υπάρχουν μικρά φυτά. Το ‘χουμε δει πολλές φορές. Αν ο δήμαρχος όντως ενδιαφερόταν για το πάρκο και την παιδική χαρά, δε θα τα ‘χε αφήσει να μαραζώσουν. Και, ναι, μένω πολύ κοντά στο πρώην πάρκο, νυν χώμα.
  Και το πάρκιν είναι αχρείαστο. Υπάρχουν πολλά και είναι μισοάδεια.
  Είναι εμφανές ότι θυσιάζουν το πράσινο για τα λεφτά και για να τα βγάλουν αυτοί. Το ίδιο δε γίνεται και στον Ελαιώνα;
  Η αστική τάξη στην Ευρώπη τουλάχιστον διατηρεί κάποιο επίπεδο στις πόλεις της, όσο κι αν επιζητά το κέρδος. Εδώ το κέρδος τυφλώνει τόσο, που δε βλέπουν μπροστά τους ούτε την ομορφιά 45 πεύκων μέσα στη γκριζίλα τής Πατησίων.

 13. Ο/Η popini λέει:

  Όσο για την Ανοιχτή Πόλη, τις επιφυλάξεις της και το ότι ποτέ δεν δρα, παρά μόνο αντιδρώντας, Sotiris κάνεις λάθος και ένα παράδειγμα είναι η Δημοτική Αγορά τής Κυψέλης. Η αγορά αυτή παλιά στέγαζε τη λαϊκή και αυτούς που πουλούσαν λαχανικά και τέτοια, θυμάμαι μικρή πήγαινα με τη μητέρα μου. Έπειτα έκλεισε και ήθελαν τελικά οι του Δήμου (οι…δήμιοι..) να την γκρεμίσουν για να φτιάξουν πολυκατάστημα ή καταστήματα κλπ κλπ τα γνωστά. Στη Φωκίονος έχει πάρα πολλές καφετέριες και κάποια μαγαζιά, που συχνά καταπατούν με καρέκλες και λοιπά τον πεζόδρομο, ενώ χρεώνουν πολύ ακριβά αυτά που σερβίρουν, κι ενώ δεν υπάρχει πολύς χώρος για τα παιδιά να παίξουν αλλά και για τους μεγαλύτερους (πχ για ποδόσφαιρο κλπ). Θυμάμαι κεντρικές μεγάλες πλατείες στο Άμστερνταμ, μία σε πλούσια γειτονιά και μία σε γειτονιά φοιτητών και μεταναστών, είχαν η πρώτη γύρω γύρω κάποια μαγαζιά και ένα σουπερμάρκετ και τα μουσεία, και κατά τ’ άλλα πάρα πολύ χώρο με γρασίδι, με πάγο για σκέιτινγκ το χειμώνα, με εγκατάσταση για τους σκέιτερς, με ποδηλάτες και άλλα τέτοια. Επίσης, σε ένα πάρκο, μία μονάχα καφετέρια με λογικές τιμές. Κοντολογίς, ο δημόσιος χώρος στους δημότες, και όχι στους μαγαζάτορες που χρεώνουν 5 ευρώ τον καφέ! Ξέφυγα λίγο, γυρίζοντας στο θέμα λοιπόν τής αγοράς και τής Ανοιχτής Πόλης, ε η αγορά καταλήφθηκε και με κινητοποίηση και στήριξη τής Ανοιχτής Πόλης και έγινε χώρος που ακριβώς ανήκει στον κόσμο!! Μπαίνει όποιος θέλει, τα αναψυκτικά και οι καφέδες κοστίζουν 1 ευρώ, γίνονται λογοτεχνικές βραδιές, εκθέσεις, προβολές ταινιών, θέατρο κ.ά. Ανήκει δηλαδή ο χώρος στον κόσμο, και όχι στον επιχειρηματία τού «jo-jo» όπου πρέπει να πληρώσεις 8 και άνω ευρώ για να πιεις ποτό και δήθεν να διασκεδάσεις.
  Θες κι άλλα; Την άλλη φορά….
  Reclaim public space!

 14. Ο/Η ithaca12830 λέει:

  Με μια λαθροχειρία των πολεοδομικών υπηρεσιών του Δήμου και κατά παράβαση της απαγόρευσης του Δασαρχείου, οι μπουλντόζες και υπάλληλοι του δημάρχου Αθηναίων ισοπέδωσαν το πάρκο Λέλας Καραγιάννη, στη γωνία Κύπρου και Πατησίων, που είχε τα τελευταία 14 μεγάλα πεύκα του δάσους Πατησίων.

  Επιθυμία του δημάρχου, των μπουλντοζιέρηδων, των υπαλλήλων, των υπηρεσιών του Δήμου, των δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων της δεξιάς παράταξης, της τεχνικής εταιρείας, των εμπόρων φυτών και ειδών κιγκαλερίας, των παραγόντων που θα βγάλουν το κατιτίς τους απ’ αυτό το αλισβερίσι και καμιά 15αριά τραμπούκων που ξυλοφορτώνουν τους κατοίκους μαζί με τα ΜΑΤ και των αντρών του αστυνομικού τμήματος Κυψέλης, όοοολων αυτών επιθυμία είναι να γίνει ένα τριώροφο υπογειοϋπέργειο γκαράζ 150-180 θέσεων, επιδοτούμενων με 4.000 ευρώ τη θέση, την ώρα που απέναντι ακριβώς (!) είναι ένα γκαράζ ποτέ γεμάτο και γύρω γύρω άλλα 5 (πέντε) μισοάδεια.

  Συμπέρασμα: Δεν είναι μόνο πολλά τα λεφτά. Είναι πολλοί και οι εγκληματίες σ’ αυτή τη χώρα.

  http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=86712924,19353660,27244988

 15. […] Η κοπή των αιωνόβιων δέντρων και η καταστροφή (”ανάπλαση” κατά την πλειοψηφία του Δήμου Αθηναίων) του πάρκου στη συμβολή Κύπρου και Πατησίων, ήταν το θέμα που μονοπώλησε τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. […]

 16. Ο/Η Παναγιώτης λέει:

  Η αστυνομία όπως και ο Κακλαμάνης είναι το κόκκινο μαντίλι της κυβέρνησης προκειμένου να αποπροσανατολίσει τον ταύρο στις παγίδες της. Ο Κακλαμάνης και ο κάθε αστυνομικός ανδρείκελο επίσης είναι τα αλεξίσφαιρα σώματα που θα αντικρούσουν τα πυρά του οργισμένου πλήθους, επισκιάζοντας έτσι ένα σωρό σοβαρά σκάνδαλα τα οποία άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια σαν ξεχασμένα πτώματα. Κατανοώ την τακτική της κυβέρνησης να στρέψει το βλέμμα μας στο χοντρόπετσο αμυντικό της σύστημα, την αστυνομία, και να μας κάνει να ξεράσουμε με την ωμή πραγματικότητα της μάστιγας που λέγεται δημαρχεία.
  Η τάση τσιμεντοποίησης και περίφραξης δεν είναι νέο φαινόμενο. Παραλία Παλαιού Φαλήρου, Λόφος Φιλοπάππου, Ακαδημία Πλάτωνος, Πάρνηθα, αυτές είναι μόνο ένα μικρό δείγμα περιοχών της Αθήνας τις οποίες έχουν κατά καιρούς βάλει στο μάτι, οι τύποι με τα κουστούμια και τις μεζούρες. Πρέπει να καταλάβουν κάποια μέρα όμως ότι η Αθήνα ανήκει στους πολίτες της. Όσο μπετό και να βάλουν, όσες περιφράξεις και να τοποθετήσουν, τίποτα δεν μπορεί να σβήσει την αίσθηση της αδικίας που νιώθουμε εμείς και τα παιδιά μας. Δεν μπορώ να νιώσω μίσος για ανδρείκελα, δεν θα υποκλίθώ επίσης στον τύπο αρχής που εξυπηρετούν.
  Λέξεις όπως, «ανάπλαση» ,»κατασκευές», «κοπή δέντρων», «Πάρκινγκ», είναι λέξεις που μας πληγώνουν, είναι λέξεις που βγαίνουν από έναν εφιάλτη που δεν θέλουμε να ζήσουμε.
  «Κακλαμάνης» όμως είναι μια λέξη που από σήμερα με κάνει να αηδιάζω.
  Αποπνέει μια μπόχα κλειστοφοβικής μούχλας. Ο τύπος μιλάει μόνος του, το έχετε προσέξει; Δεν υπάρχει το άτομο. Όταν μιλάει νομίζεις ότι απέδρασε από κανέναν πλανήτη του Star Wars. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πάει διακοπές το ανθρωπάκι. Τι θέλει και μας βασανίζει έτσι; Τι του φταίξαμε;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s